Jans trekt boetekleed aan, Necid spreekt van 'mannensport'

Reacties

PEC Zwolle-trainer Ron Jans zag zijn ploeg tegen FC Groningen twee keer scoren uit dode spelmomenten, maar gaf toe dat dat niet zijn verdienste was.

Jans trekt boetekleed aan, Necid spreekt van 'mannensport'

Jans constateerde het tijdens de voorbeschouwing op de thuiswedstrijd van PEC tegen FC Groningen al: zijn ploeg scoort de laatste tijd steeds vaker uit standaardsituaties. De twee goals tegen de noorderlingen vielen eveneens uit vrije trappen, van Bart van Hintum. Jans gaf na afloop bij FOX Sports met een knipoog toe dat het zijn eigen schuld was dat dat eerder niet lukte.

'Ik heb drie weken geleden tegen de groep gezegd dat ploegen waar ik trainer van ben, doorgaans niet extreem goed zijn in scoren uit spelhervattingen', begon hij. 'Ik heb toen een stap teruggedaan en Gert Peter de Gunst en Albert van der Haar (assistenten, red.) voor de groep gezet. Sindsdien gaat de een na de ander erin, het lag dus gewoon aan mij', grapte Jans.

'We hebben dit seizoen ook meer kopkracht. Ik noemde Trent Sainsbury, onze Australiër, in het begin Skippy. Maar hij springt echt zó ongelooflijk hoog. En ook Tomás Necid is een heel goede kopper, het is niet de eerste keer dat hij zo bij doelpunten betrokken is. Ik hoop echt dat hij nog het hele seizoen bij ons kan blijven, al gaf hij vandaag een domme reactie', verwees hij naar de rode kaart wegens een 'kopduw' (foto) voor de gewilde spits.

De Tsjech kwam na afloop dan ook met een mea culpa. 'Ik wil sorry zeggen tegen de fans en mijn team, al denk ik dat het maximaal een gele kaart was. Er gebeurde niet veel bijzonders. Het is geen meisjesvoetbal, maar een spel voor mannen. Maar goed: dat is voetbal, dus ik heb dit te respecteren', sloot hij af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.