Jans: 'Je krijgt niet altijd waar je recht op hebt'

Reacties

PEC Zwolle-trainer Ron Jans kan leven met de manier waarop zijn ploeg zich tegen Vitesse heeft verweerd, al had er met een beetje geluk veel meer ingezeten voor zijn ploeg dan 1-1.

Jans: 'Je krijgt niet altijd waar je recht op hebt'

Scheidsrechter Ed Janssen eiste met meerdere discutabele beslissingen een hoofdrol op in Gelredome, waarbij de Zwollenaren tot twee keer toe zwaar benadeeld werden. Zo werd Lars Veldwijk onterecht buitenspel gegeven toen hij samen met een ploeggenoot alleen op Vitesse-doelman Eloy Room af kon en werd hem een zuivere penalty onthouden. 'Je krijgt niet altijd waar je recht op hebt', concludeerde Jans voor de camera van FOX Sports.

Jans merkte al in de rust aan de reactie van scheidsrechter Janssen dat zijn ploeg zwaar benadeeld werd. 'Ed Janssen kwam zelf al en zei: "Ik twijfel heel erg, maar ik denk dat ik het mis gehad heb." Ik heb daarna wel even vreselijk gescholden in de kleedkamer en gezegd dat het niet voor de jongens was', aldus Jans over de fase waarbij de doorgebroken Veldwijk door ex-Zwollenaar Maikel van der Werff naar de grond werd gewerkt en een penalty en rood de enige juiste straf waren.

Uiteindelijk viel de schade mee, want Dirk Marcellis bezorgde PEC een punt op bezoek bij de Arnhemmers. 'Ik ben tevreden over de manier waarop wij gespeeld hebben', zei Jans, die alleen in de eerste twintig minuten zag dat zijn ploeg geen grip had op Vitesse. 'De beginfase was echt voor Vitesse. We hadden van tevoren heel duidelijk afspraken gemaakt, maar het ging bij ons steeds mis aan de zijkanten.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.