Vitesse en PEC Zwolle schieten weinig op met gelijkspel

Het duel tussen Vitesse en PEC Zwolle heeft geen winnaar opgeleverd (1-1). Het verschil tussen beide clubs blijft daardoor drie punten in het voordeel van de Arnhemmers.

Afgelopen zaterdag verloor Vitesse met 1-0 op bezoek bij Ajax, terwijl Zwolle een dag later met dezelfde cijfers onderuitging tijdens het uitduel met FC Utrecht. Woensdagavond kregen beide clubs al een herkansing en de thuisploeg schoot uit de startblokken. Renato Ibarra stichtte in de openingsfase veel gevaar, terwijl Valeri Qazaishvili na een klein kwartier stuitte op doelman Mickey van der Hart.

Vanuit het niets kregen de bezoekers via Kingsley Ehizibue na een klein half uur om de score te openen, maar hij kreeg de bal niet op het doel. Niet veel later ontsnapte Vitesse toen Lars Veldwijk na een duel met Maikel van der Werff (ex-Zwolle) naar de grond ging in het strafschopgebied. Ed Janssen besloot door te laten spelen, terwijl de scheidsrechter ook na een handsbal van Bram van Polen geen penalty gaf.

Ook in de tweede helft hielden beide clubs elkaar in balans. Zes minuten na rust eiste de arbitrage opnieuw de hoofdrol voor zich op. Veldwijk ging alleen af op Eloy Room, maar werd ten onrechte teruggefloten vanwege buitenspel. Kort daarvoor had de Vitesse-doelman adequaat ingegrepen bij een schot van Dirk Marcellis. Zijn collega Van der Hart aan de andere kant voorkwam een treffer van Kosuke Ota.

In de 65ste minuut kon er eindelijk gejuicht worden in het Gelredome dankzij Van Polen. De verdediger van Zwolle werkte een voorzet van Ibarra achter zijn eigen doelman, waardoor Vitesse op voorsprong kwam. Drie minuten later trok Marcellis de stand echter al gelijk. Op aangeven van Sheraldo Becker werkte de verdediger, die ontsnapte aan buitenspel, van dichtbij binnen. Daar bleef het bij in Arnhem.

Vitesse heeft nu 32 punten uit twintig duels, waarmee het de zesde plaats bezet. FC Utrecht kan donderdag, bij een zege op bezoek bij Roda JC Kerkrade, echter weer passeren. PEC Zwolle blijft met 29 doelpunten achtste in de Eredivisie.