Arbiter Janssen door het stof: 'Wat een rotavond'

Reacties

Zowel Vitesse als PEC Zwolle had woensdag het nodige te klagen over Ed Janssen. De scheidsrechter liet het tot twee keer toe na om een strafschop toe te kennen en gaf zijn fouten na afloop ruiterlijk toe.

Arbiter Janssen door het stof: 'Wat een rotavond'

In de eerste helft haalde Maikel van der Werff de doorgebroken PEC-spits Lars Veldwijk naar de grond. Janssen gaf echter geen rode kaart en een penalty, maar liet doorspelen. 'Ik stond er vijftig meter van af. Maar ja, het was een strafschop. Wat baal ik hier verschrikkelijk van', treurde Janssen tegenover Voetbal International.

De assistent van Janssen stond beter gepositioneerd om de overtreding van Van der Werff te beoordelen, maar de scheidsrechter wilde de fout niet afschuiven. 'Nee, ik wijs niet naar mijn assistent. Ik trek het naar mezelf. Ik had het moeten zien. Of ik graag een video-scheidsrechter zou willen hebben voor dit soort momenten? Heel graag.'

Waar PEC een strafschop werd onthouden, kreeg ook Vitesse geen penalty toegekend na een handsbal van Bram van Polen. Janssen: 'Ik hoor dat het ook aan de andere kant hands en dus een penalty was. Wat een rotavond.' Vitesse en PEC speelden uiteindelijk met 1-1 gelijk in Arnhem.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.