Jans: 'Ik zie absoluut kansen tegen Sparta Praag'

Reacties

Ron Jans heeft veel vertrouwen in de voorronde van de Europa League tegen Sparta Praag. Volgens de trainer van PEC Zwolle een zware tegenstander, maar geen onhaalbare kaart voor de Nederlandse bekerwinnaar.

Jans: 'Ik zie absoluut kansen tegen Sparta Praag'

'Ik zie absoluut kansen tegen Sparta Praag', zegt Jans tijdens het perspraatje. 'Sparta zit niet in een sterke periode. Ze zijn uitgeschakeld door Malmö FF (voorronde Champions League, red.) en nu moeten ze uit naar het onbekende Zwolle.'

De oefenmeester beseft als geen ander dat zijn spelers voor een uniek tweeluik staan. 'Deze momenten komen echt niet ieder jaar weer terug, dit is een heel apart half jaar geweest', aldus Jans, die veel steun van de achterban verwacht. 'Onze supporters gaan hier en in Praag een topprestatie leveren.'

Ook Bram van Polen ziet kansen en beseft dat de confrontatie met Sparta een unieke kans is om door te dringen tot het hoofdtoernooi van de Europa League. 'Ik denk écht dat we de groepfase kunnen halen. Het gevoel van 20 april moeten we weer naar boven halen', aldus de captain, die daarmee doelt op de bekerstunt in de finale tegen landskampioen Ajax (5-1 zege Zwolle).

In Zwolle kan de coach gewoon beschikken over Bart van Hintum, Ryan Thomas en Jody Lukoki. Het drietal kampte na het duel met FC Dordrecht (2-1 overwinning PEC Zwolle) met klachten, maar is volgens Jans gewoon inzetbaar. Zwolle trapt donderdagavond om 20.00 uur af in eigen huis. De return heeft volgende week donderdag plaats in Praag.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.