Droom PEC duurt voort, Dordt valt hard van roze wolk

Reacties

PEC Zwolle blijft het goede gevoel maar vasthouden. Op bezoek bij FC Dordrecht werd gewonnen, al was het erg nipt: 1-2 in de extra tijd.

Droom PEC duurt voort, Dordt valt hard van roze wolk

Voor de ploeg van Ron Jans zijn het prachtige maanden. Nadat PEC in de bekerfinale van vorig seizoen Ajax met 5-1 van de mat veegde, klopten de Zwollenaren de Amsterdamse landskampioen ook in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. De seizoenstart tegen FC Utrecht ging eveneens gewonnen (2-0), waardoor PEC Zwolle na twee wedstrijden voorlopig aan kop gaat van de Eredivisie, samen met PSV.

Voor De Schapenkoppen werkte de late nederlaag ontnuchterend. De ploeg van Ernie Brandts won vorige week knap bij SC Heerenveen, leek zaterdag lang op weg naar een nederlaag, maar een late goal van Giovanni Korte zorgde er bijna voor dat Dordt wederom een goed resultaat zou gaan boeken. Een nóg latere treffer van Mustafa Saymak gooide echter roet in het eten.

De Zwollenaren kwamen dankzij Ryan Thomas (de Nieuw-Zeelander prikte op aangeven van middenvelder Ben Rienstra raak) op voorsprong, maar Dordt kwam vlak voor tijd op gelijke hoogte. Een schot van Mart Lieder stuitte terug van de paal, waarna Korte in de daaropvolgende scrimmage het meest alert was: 1-1. Op dat moment speelden de bezoekers, door twee gele kaarten voor Bart van Hintum, overigens al met tien man.

De supporters aan de Krommedijk rekenden al op een punt, en daarmee op het behouden van de ongeslagen status in de Eredivisie, maar moesten in de extra tijd lijdzaam toezien hoe het alsnog misging. De ingevallen aankoop Tomas Necid bezorgde de bal bij Saymak, die Dordrecht met een fraai schot in rouw dompelde: 1-2.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.