Duels tussen FC Dordrecht en PEC uiterst doelpuntrijk

Reacties

● FC Dordrecht–PEC Zwolle stond twee keer eerder op het programma in de Eredivisie; Dordrecht won één van deze ontmoetingen (G1).

Duels tussen FC Dordrecht en PEC uiterst doelpuntrijk

● In de vier Eredivisieduels tussen FC Dordrecht en PEC Zwolle (thuis en uit) vielen in totaal zeventien doelpunten.

● PEC won vier van de laatste vijf duels met FC Dordrecht in de Jupiler League (thuis en uit - G1) en kreeg daarin slechts twee doelpunten tegen.

● FC Dordrecht degradeerde in 1995 uit de Eredivisie ondanks een ongeslagen status in de laatste vijf thuisduels (W4, G1). Van de dertig thuiswedstrijden daarvoor wonnen de Dordtenaren er één.

De Schapenkoppen maakten in het laatste seizoen op het hoogste niveau slechts zes goals in de eerste elf thuisduels, een reeks waarin Dordrecht nooit meer dan één keer scoorde in één wedstrijd.

● FC Dordrecht verloor in eigen huis slechts één van de laatste 24 competitieve wedstrijden (W16, G7 – Jupiler League & play-offs).

● PEC wist de laatste zes uitwedstrijden in de Eredivisie niet te winnen (G3, V3).

● De laatste keer dat PEC buitenshuis de nul hield in de Eredivisie was op 24 november 2013, op bezoek bij FC Groningen (0-0).

● PEC speelde de laatste drie uitwedstrijden op rij gelijk in de Eredivisie. Slechts één keer in de historie speelden de Zwollenaren buitenshuis vier keer op rij gelijk (in het seizoen 1978/79).

● Vijf van de laatste tien overwinningen van PEC in de Eredivisie werden geboekt in de maand augustus.

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.