SC Heerenveen verslikt zich in FC Dordrecht

Reacties

Na negentien jaar in de Jupiler League maakte FC Dordrecht in Heerenveen weer minuten op het hoogste niveau. Het werd een verrassend weerzien met de Eredivisie (1-2).

SC Heerenveen verslikt zich in FC Dordrecht

FC Dordrecht moet met minimale middelen zien te overleven. Trainer Ernie Brandts beseft dat hem daardoor een zware taak wacht. Dat bleek ook in het Abe Lenstra Stadion, waar SC Heerenveen aanvankelijk heer en meester was. Al binnen een kwartier werd dat onderstreept met de Friese openingstreffer.

Hakim Ziyech profiteerde van onvoldoende ingrijpen van de FC Dordrecht-defensie en brak na veertien minuten de ban voor SC Heerenveen met een rake kopbal. De technicus bewees ook daarna zijn waarde in het Friese aanvalsspel. Twee keer zette hij Mark Uth vrij voor doelman Filip Kurto. De Duitse spits strandde bij de eerste kans op de Poolse goalie, die bij de tweede mogelijkheid werd gered door de paal.

De rekening van de gemiste kansen kwam kort voor rust. Doelman Kristoffer Nordfeldt ging in de fout en Giovanni Korte was er al de kippen bij om te profiteren van het slippertje van Zweedse goalie.

Het bleek een fout met gevolgen voor SC Heerenveen. Waar het vertrouwen bij FC Dordrecht gaandeweg groeide, daar werd het spel van de ploeg van trainer Dwight Lodeweges steeds stroever.

Vastgelopen
Het verversen van de complete Friese voorhoede bood geen soelaas. Het inbrengen van onder anderen nieuweling Thomas Dalgaard kon het vastgelopen Friese schip niet meer vlot trekken. De Deense spits, die voor meer dan een half miljoen euro is overgenomen van Viborg FF, kon nauwelijks wat uitrichten.

Bij FC Dordrecht zijn dergelijke bedragen uit den boze. Maar de blik op het scorebord vertelde een heel ander verhaal. Want negen minuten voor tijd zorgde Joris van Overeem (foto, op de rug gezien) voor een stunt. De AZ-huurling maakte dankbaar gebruik van een fout van Joost van Aken en bracht FC Dordrecht de drie punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.