Janmaat vreesde groep met Brazilië: 'Had slechter gekund'

Daryl Janmaat is vooral opgelucht dat het Nederlands elftal niet in Groep A is gekomen bij gastland Brazilië. De rechtsback van Feyenoord ziet een plek in de volgende ronde zeker als een haalbare kaart.

Janmaat vreesde groep met Brazilië: 'Had slechter gekund'

'Ik was even bang dat we in poule A zouden worden geloot', zegt Daryl Janmaat. 'Dat is een aardige groep met Brazilië en Kroatië, maar ik denk dat we met Spanje, Chili en Australië niet mogen klagen. Het had allemaal slechter gekund, maar ook beter, want België heeft het natuurlijk helemaal getroffen.' De Belgen zitten in Groep H met Algerije, Rusland en Zuid-Korea.

'Toch denk ik dat we een goede kans maken om verder te komen. Spanje is top, de wereldkampioen, Chili is sterk en Australië zal ook kwaliteiten hebben, maar als wij goed zijn, moet dit te doen zijn', stelt de dertienvoudig international, die zich verheugt op de eerste wedstrijd.

'Ik kijk vooral uit naar de wedstrijd tegen Spanje, een herhaling van de WK-finale van vier jaar terug. Hebben we als Nederland nog iets recht te zetten. Die wedstrijd keek ik toen met vrienden in de kroeg en nu bestaat de kans dat ik 'm zelf speel. Is iets om naar uit te kijken, ik kan bijna niet wachten', aldus de rechtsback van Oranje en Feyenoord.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen