Brazilië opent WK op 12 juni in São Paulo tegen Kroatië

Gastland Brazilië en Kroatië komen op 12 juni aan de aftrap in Arena de São Paulo. Een dag na de openingswedstrijd begint voor Oranje het WK tegen Spanje.

Brazilië opent WK op 12 juni in São Paulo tegen Kroatië

Op 12 juni is Arena de São Paulo het toneel van de openingswedstrijd tussen Brazilië en Kroatië. Ruim 65 duizend toeschouwers, waarvan twintigduizend door een tijdelijke uitbreiding, kunnen daar getuige van zijn, als het stadion tenminste op tijd klaar is.

Het onderkomen van Corinthians is nog niet af. Door een ongeluk op de bouwplaats, waarbij twee doden vielen, is er een vertraging opgetreden. De FIFA verwacht dat het stadion in april klaar is, twee maanden voor de openingswedstrijd.

Nederland speelt op vrijdag 13 juni om 16.00 uur plaatselijke tijd (22.00 uur Nederlandse tijd) zijn eerste wedstrijd tegen Spanje in Salvador. Op 18 juni wacht in Porto Alegre het duel met Australië, waarna vijf dagen later het laatste groepsduel wordt gespeeld tegen Chili in São Paulo. Die beide duels beginnen om 13.00 uur, zes uur 's avonds Nederlandse tijd.

Bekijk hier al onze video's