Janmaat en Wijnaldum met Newcastle weer boven de streep

Reacties

Newcastle United heeft de degradatiezone tijdelijk verlaten dankzij een zege op West Bromwich Albion. Aleksandar Mitrovic hielp de in crisis verkerende club aan een 1-0 zege.

Janmaat en Wijnaldum met Newcastle weer boven de streep

Dat een achttiende plaats, die Newcastle voorafgaand aan deze speelronde in zijn bezit had, teleurstellend is als je dit seizoen netto 92 miljoen euro hebt geïnvesteerd, is een understatement. Newcastle kan dit seizoen nog niet aan de verwachtingen voldoen, maar kwam in de thuiswedstrijd tegen West Brom wel op voorsprong dankzij twee aankopen. Jonjo Shelvey stuurde Mitrovic (foto) alleen op keeper Ben Foster af met een steekpass. De 21-jarige Serviër rondde keurig af: 1-0.

Bij de thuisploeg speelde Daryl Janmaat als rechtsback en kwam Georginio Wijnaldum als aanvallende middenvelder in actie, terwijl Vurnon Anita (hamstring), Siem de Jong (oog) en Tim Krul (knie) vanwege blessures in de wedstrijdselectie ontbraken. Seydou Doumbia, die op huurbasis van AS Roma overkwam, zat negentig minuten op de bank.

West Brom had vrijwel niets in te brengen op St. James' Park. Het balbezit was veelal voor de thuisploeg en tot doelpogingen kwamen de bezoekers ook amper. Dat het team van manager Tony Pulis in deze uitwedstrijd niet imponeerde, kwam gezien de prestaties dit seizoen niet als een verrassing. West Brom won in de competitie voor het laatst op vreemde bodem op 24 november, toen Norwich City in eigen huis verloor.

De voorsprong van The Magpies kwam dan ook niet meer in gevaar. Dankzij de tweede achtereenvolgende thuiszege klimmen manager Steve McClaren en consorten naar plek zeventien. West Brom won dit kalenderjaar in de competitie nog maar één keer en is de huidige nummer veertien van de ranglijst.

Lees hier de verslagen van Stoke City-Everton, Aston Villa-Norwich City en Swansea City-Crystal Palace.

Klik hier voor de verslagen Liverpool-Sunderland en Tottenham Hotspur-Watford van de andere Premier League-wedstrijden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.