Jackpot voor PSV: CL-premies stijgen flink in nieuwe opzet

Reacties

De UEFA heeft de definitieve uitkeringen in de vernieuwde Champions League bekendgemaakt. De Eredivisie had het veroveren van een extra ticket niet beter kunnen timen, want na zes jaar zonder financiële groei, stijgen de startpremies van 15,6 naar 18,6 miljoen euro.

Jackpot voor PSV: CL-premies stijgen flink in nieuwe opzet
© Pro Shots

Daarmee wordt nog meer afstand genomen van de Europa League (4,3 miljoen) en Conference League (3,2 miljoen). De soevereine koploper PSV is zes wedstrijden voor de eindstreep al zo goed als zeker van het royale startgeld.

De premie per punt daalt wel (van negen naar zeven ton), maar clubs krijgen twee wedstrijden extra om punten bij elkaar te spelen. Bovendien zijn er bonussen voor de eindstand in de hoofdfase (er komt één stand met 36 ploegen), die voor de nummer één oploopt tot bijna twaalf miljoen euro.

Tevens gaat de UEFA belonen op basis van een nieuwe ranglijst die de mediawaarde en recente internationale prestaties van clubs combineert. Al met al is de schatting dat de deelnemers er een procent of vijftien op vooruitgaan.

Lees op VI PRO meer over de nieuwe opzet van de Europese toernooien:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.