Italianen leiden Ajax en AZ, Aranovski fluit FC Groningen

Reacties

De UEFA heeft Lucas Banti aangesteld als scheidsrechter voor het eerste groepsduel in de Europa League van Ajax. De Italiaan moet het thuisduel met Celtic (19.00 uur) donderdag in goede banen zien te leiden. Ook AZ treft in de uitwedstrijd tegen Partizan Belgrado een - oude bekende - Italiaanse arbiter. FC Groningen - Olympique Marseille wordt gefloten door de Oekraïner Jevgeni Aranovski.

Italianen leiden Ajax en AZ, Aranovski fluit FC Groningen

Voor Banti (foto) is het de eerste keer dat hij een wedstrijd van Ajax in goede banen moet zien te leiden. Eerder floot hij al wel bij Europese wedstrijden van Feyenoord en AZ. Hij wordt in De Arena geassisteerd door zijn landgenoten Alessandro Costanzo en Filippo Meli aan de zijlijnen. Fabiano Preti is de vierde official en Marco Guida en Carmine Russo reizen als vijfde en zesde official af naar Amsterdam.

Ook AZ treft donderdagavond een Italiaan, een oude bekende welteverstaan. Daniele Orsato zal om 21.05 uur in Belgrado fluit bij de wedstrijd van de Alkmaarders tegen Partizan. Eerder kwam hij de ploeg uit de Zaanstreek al tegen in het Europa League-duel met FC Anzhi (1-0 winst). Toen stuurde hij toenmalig trainer Dick Advocaat naar de tribune, die daarop voor een wedstrijd werd geschorst.

De UEFA wees voor het duel van bekerwinnaar FC Groningen met Olympique Marseille de uit Oekraïne afkomstige Jevgeni Aranovski aan. Hij zal donderdagavond om 19.00 uur fluiten voor de aftrap in de Euroborg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.