Celtic onderuit in generale voor duel met Ajax

Celtic is in de competitiewedstrijd in aanloop naar het Europa League-duel met Ajax bijzonder slecht voor de dag gekomen. Tegen concurrent Aberdeen ging Celtic ten onder: 2-1.

Celtic was - met de debuterende Manchester United-huurling Tyler Blackett als vervanger van de vertrokken Virgil van Dijk - bij Aberdeen negentig minuten lang de mindere ploeg. The Bhoys kwamen in de 35ste minuut desondanks op voorsprong dankzij een strafschop, die door Leigh Griffiths benut werd.

Tien minuten na rust kreeg ook Aberdeen een penalty. Net als Griffiths schoot ook Adam Rooney raak: 1-1. In de slotfase ging Celtic met invaller Nadir Çiftçi op zoek naar de zege, nadat Aberdeen-speler Jonny Hayes in de 72ste minuut rood had gekregen. Via een laat doelpunt van Paul Quinn kreeg de regerend landskampioen echter toch de deksel op de neus: 2-1. Aberdeen neemt door de zege de koppositie over van Celtic, dat twee punten minder heeft en een duel méér speelde.

Donderdag (aftrap 19.00 uur) is Celtic in Amsterdam de opponent van Ajax in het eerste pouleduel van de Europa League. Fenerbahçe en Molde FK zijn de andere twee teams in Groep A.