Marseille op schot in aanloop naar EL-duel met Groningen

Reacties

Olympique Marseille heeft wederom een grote thuiszege geboekt in de Ligue 1. Na de zesklapper tegen Troyes moest nu Bastia er flink aan geloven (4-1).

Marseille op schot in aanloop naar EL-duel met Groningen

Met Karim Rekik in de basis gingen de Zuid-Fransen op zoek naar de drie broodnodige punten. Want er werden er in de eerste vier speelronden al negen gemorst, waardoor de ploeg van Míchel zelfs in de degradatiezone stond. De Spaanse trainer verving in augustus Marcelo Bielsa, die een kwartier na de eerste competitiewedstrijd al opstapte. De nieuwe eindverantwoordelijke zag Benjamin Mendy (foto) na een kwartier 1-0 maken en Rekik vlak voor rust een gele kaart krijgen.

Na de hervatting ging het pas echt los in Stade Vélodrome. Romain Alessandrini maakte direct de tweede treffer voor Marseille en twintig minuten later ook de derde. De Belg Michy Batshuayi maakte 4-0, waarna Brandão (ex-Marseille) wat terugdeed. Marseille stijgt door de ze naar plek elf, twee plaatsen onder Bastia. Met tien treffers voor, allemaal gemaakt in thuiswedstrijden, is L'OM wel meteen de productiefste ploeg van de competitie.

Donderdag is Marseille de eerste tegenstander van FC Groningen in de Europa League. In stadion Euroborg wordt om 19.00 uur afgetrapt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.