Italiaanse bond wil minder buitenlanders in Serie A

Reacties

Clubs uit de Serie A mogen in de toekomst minder buitenlanders opnemen in de selectie. Dat heeft de Italiaanse voetbalbond donderdagmiddag bekend gemaakt.

Italiaanse bond wil minder buitenlanders in Serie A

De Italiaanse clubs die uitkomen op het hoogste niveau mogen maximaal 25 spelers inschrijven voor de Serie A. Daarvan moeten er minimaal vier spelers de Italiaanse nationaliteit hebben en nog eens vier contractanten afkomstig zijn uit de eigen jeugdopleiding.

Carlo Tavecchio (foto), de voorzitter van de Italiaanse voetbalbond, wil deze aanpassingen vanaf het seizoen 2016/17 doorvoeren. Daarmee komt de preses tegemoet aan de wensen van bondscoach Antonio Conte, die onlangs verklaarde dat het Italiaanse voetbal veel schade ondervindt van de vele buitenlanders in de Serie A.

Met name de Italiaanse topdrie zal daar flink onder kunnen lijden. Regerend kampioen Juventus heeft 'slechts' elf buitenlanders in de A-selectie, terwijl AS Roma en Napoli respectievelijk twintig en zeventien niet-Italiaanse spelers onder contract heeft staan. Bij AS Roma spelen de Nederlanders Kevin Strootman en Urby Emanuelson en bij Napoli de in Canada geboren Nederlander Jonathan De Guzman.

    Bekijk hier al onze video's
    Gerelateerde artikelen
    Praat mee

    Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

    Reacties worden op dit moment geladen.