Alleen overname lijkt berooid Parma te kunnen redden

Reacties

Supporters van Parma houden hun hart vast. Als gevolg van ernstige financiële problemen hangt hun club een puntenstraf boven het hoofd die fatale gevolgen kan hebben.

Alleen overname lijkt berooid Parma te kunnen redden

Uiterlijk begin deze week moet de armlastige club een miljoenenbedrag bij elkaar sprokkelen. Dit heeft Parma nodig om een forse belastingschuld af te lossen en achterstallige spelerssalarissen te betalen. De selectie van Parma heeft volgens La Gazzetta dello Sport al sinds juni geen geld meer gehad. Volgens de roze sportkrant is er vijftien à twintig miljoen euro nodig om de tekorten aan te vullen, naast de langlopende schuld van liefst vijftig miljoen.

Als Parma er niet in slaagt aan zijn betalingsproblemen te voldoen, is een puntenstraf onontkoombaar. De bond kan het door Roberto Donadoni getrainde (op de foto met Antonio Cassano) Parma maximaal zes punten in mindering brengen. Dat zou een gigantische dreun betekenen, wetende dat Parma op dit moment laatste staat in de Serie A met zes punten. Als het al die punten in moet leveren, groeit het gat met de veilige zeventiende plaats naar liefst tien punten en wordt lijfsbehoud nu al een haast onhaalbare opgave. Het staat buiten kijf dat Parma degradatie naar de Serie B in de huidige financiële staat niet overleeft.

Het zou niet voor het eerst zijn dat Parma sportief zwaar lijdt onder zijn financiële sores. Vorig seizoen eindigde de club als zesde in de Serie A, waardoor het zich voor het eerst sinds 2007 voor Europees voetbal leek te plaatsen. De Italiaanse bond nam Parma het ticket voor de Europa League echter af, omdat het te laat was geweest met een betaling aan de belastingdienst.

Overname
De huidige eigenaar Tommas Ghirardi lijkt niet in staat de club in rustiger vaarwater te brengen. Hij is actief op zoek naar een koper. De Albanese zakenman Rezart Taci meldde zich eerder deze maand bij Ghirardi. De hoogte van zijn bod, naar verluidt één miljoen euro, spreekt boekdelen over de financiële staat van de club. Ghirardi wees het bod af, maar tussenkomst van een externe financier lijkt het enige dat de UEFA Cup-winnaar van 1995 en 1999 van de ondergang kan redden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.