Iran baalt: 'Scheids en Messi beslissend, in die volgorde'

Reacties

Bondscoach Carlos Queiroz van Iran was na de 1-0 nederlaag tegen Argentinië trots op zijn ploeg, maar baalde van arbiter Milorad Mazic.

Iran baalt: 'Scheids en Messi beslissend, in die volgorde'

De Servische scheidsrechter wuifde onder meer een penaltyclaim van Iran weg. De Argentijn Pablo Zabaleta zette in het zestienmetergebied een tackle in op Ashkan Dejagah, die naar de grond ging, maar geen strafschop kreeg. Desondanks leek Iran lange tijd op weg naar een wel heel verrassend punt, maar daar stak Lionel Messi met een fraaie goal in de extra tijd een stokje voor.

De woede van Queiroz richtte zich na afloop vooral op Mazic. 'De scheidsrechter en Messi hebben vandaag het verschil gemaakt, in die volgorde', toonde de vertrekkende Portugese trainer zich gefrustreerd. Op de wedstrijd als geheel kon hij - ondanks de late treffer van Messi - redelijk tevreden terugkijken. 'Ik ben niet zozeer teleurgesteld over de nederlaag, als wel blij met hoe we gespeeld hebben.' Zijn ploeg was dicht bij een stunt, kreeg goede kansen op een doelpunt, maar verloor. 'Maar we kunnen heel trots zijn op dit duel, op hoe hard we hebben gewerkt.'

Ondanks het verlies is er nog kans dat Iran zich plaatst voor de volgende ronde. De Aziaten moeten dan woensdag in elk geval winnen van Bosnië-Herzegovina, dat het straks om middernacht opneemt tegen Nigeria. Iran heeft net als de Afrikanen één punt, Bosnië staat nog op nul punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.