Inzaghi slechtste Milan-trainer in tijdperk Berlusconi

Reacties

Door het genante 1-1 gelijkspel in eigen huis tegen Empoli van zondag is de crisis bij AC Milan groter dan ooit. Sinds de komst van Silvio Berlusconi presteerden de Rossoneri na 23 speelronden nog nooit zo slecht.

Inzaghi slechtste Milan-trainer in tijdperk Berlusconi

Het betekent dat Inzaghi zich de slechtst presterende trainer uit de moderne historie van AC Milan mag noemen, met dertig punten na 23 duels. Inzaghi deelt die negatieve titel met Nils Liedholm, die in 1986/87 na 23 wedstrijden ook een puntengemiddelde van 1,3 per wedstrijd behaalde, meldt La Gazzetta dello Sport.

Daarnaast dreigt voor Milan nog een negatief record, want sinds de overname van Berlusconi in 1986 eindigde de club nooit lager dan de elfde plaats in 1997. Plek elf is de positie die Milan nu bezet. Het gat met de geambieerde derde plaats, die recht geeft op deelname aan de voorronde van de Champions League, is bovendien groter (twaalf punten) dan het verschil met de degradatie zone (tien punten).

Inzaghi is sinds afgelopen zomer trainer van Milan, dat hem aanstelde als opvolger van de al na een half seizoen ontslagen Clarence Seedorf. Inmiddels staat als paal boven boven water dat de club met die trainerswissel weinig opgeschoten is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.