Europees voetbal ver weg voor herstelde De Jong

Reacties

AC Milan heeft opnieuw dure punten verloren in de strijd om Europees voetbal. Met Nigel de Jong terug in de basis kwam de ploeg van trainer Filippo Inzaghi niet verder dan 1-1 tegen Empoli.

Europees voetbal ver weg voor herstelde De Jong

De Jong moest een maand toekijken vanwege een bovenbeenblessure, maar de herstelde controleur keerde direct terug in de basis. Maar ook de international van Oranje kon er niet voor zorgen dat Milan drie broodnodige punten pakte in de thuiswedstrijd tegen Empoli, al was de start hoopvol.

Vlak voor de rust opende Mattia Destro namelijk op aangeven van Giacomo Bonaventure de score. Voor de aanvaller, onlangs overgekomen van AS Roma, was het zijn eerste doelpunt in het shirt van AC Milan. Het bleek echter niet voldoende voor de zege, want na ruim een uur bepaalde Massimo Maccarone de eindstand namens Empoli op 1-1.

De thuisploeg eindigde het duel met negen man na de rode kaart voor Diego López (de Spaanse doelman van Milan maakte hands) en het late uitvallen van Gabriel Paletta. Trainer Inzaghi had al drie keer gewisseld, waardoor de verdediger niet kon worden vervangen.

AC Milan, met Marco van Ginkel de hele wedstrijd op de bank, is na 23 speelronden terug te vinden op de tiende plaats in de Serie A. Als nummer zes Lazio vanmiddag wint bij Udinese, loopt de achterstand op naar zeven punten, waardoor Europees voetbal steeds verder uit zicht raakt voor de Rossoneri.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.