Inzaghi dankt extra tijd aan dreigende opstand

Reacties

VI-redacteur Reon Boeringa blikt vooruit op de 21ste speelronde van de Serie A. Vooral aandacht voor Filippo Inzaghi en AC Milan.

Inzaghi dankt extra tijd aan dreigende opstand

Zwetend en bijna ziek van de stress zag Filippo Inzaghi dinsdagavond hoe AC Milan in de beker thuis met 0-1 verloor van Lazio. De hele week hadden de kranten geschreven dat hij zou worden ontslagen bij een nederlaag tegen de Romeinen. De media die in handen zijn van zijn baas Silvio Berlusconi papegaaiden de onheilspellende berichten zonder scrupules na. Berlusconi deed niet de moeite het nieuws tegen te spreken. Ook Adriano Galliani hield zich stil. Sterker nog: eerstgenoemde gooide nog wat olie op het vuur door te stellen dat hij de ondermaatse prestaties van Milan spuugzat was.

Dus toen arbiter Gianluca Rocchi dinsdag iets na half elf voor het laatst op zijn fluit blies, liep Inzaghi naar de kleedkamer in de vrees dat hij San Siro voorlopig voor het laatst van binnen had gezien. Toen hij even later in de catacomben stond, ging zijn telefoon. Berlusconi aan de lijn. Het gesprek duurde nog geen minuut. Inzaghi mocht blijven. Voorlopig. Heel even opluchting, toen weer de druk. Zondag MOET er gewonnen worden. Weer een ultimatum. Opnieuw een D-day. Ditmaal tegen Parma, met afstand de slechtste club van de Serie A dit seizoen.

Opstand
De reden voor de draai van Berlusconi lijkt een dreigende supportersopstand. Daags voor het duel met Lazio schaarden de supporters zich massaal achter Inzaghi. Galliani en Berlusconi zijn de schuldigen voor de teloorgang van Milan, vinden zij. En als in Italië supporters spreken, dan luistert de club. Zoals alle Italiaanse verenigingen heeft ook Milan leidende supporters met lijntjes met de clubbazen. Deze Capi Ultra's staan vaak zelfs op de loonlijst van de club. Zij zijn in staat transfers te forceren, trainers weg te sturen én aan boord te houden. Dit zijn geen supporters die betalen, maar bepalen. En als zij spreken luistert iedereen. Zélfs Berlusconi.

De tifosi hebben Inzaghi wat tijd verschaft, maar net als op het veld zit ook aan deze extra tijd een limiet. Superpippo moet nu écht gaan scoren.

Internazionale
Het Milanese leed beperkt zich niet tot AC Milan. Internazionale, dat zondag om 12.30 uur tegen Sassuolo speelt, is bar weinig opgeschoten sinds de komst van Roberto Mancini eind november. Sinds de rentree van Mancio in Milaan won Inter zelfs pas twee competitiewedstrijden. Inter staat er op de ranglijst daardoor net zo slecht voor als Milan, met 26 punten uit twintig duels.

Eigenaar Erick Thohir (foto boven) probeerde de druk op zijn selectie deze week wat te verlichten, door te stellen dat het geen ramp zou zijn voor Inter als de club zich niet voor de Champions League plaatst. Zelfs het missen van de Europa League zou geen drama zijn, betoogde hij. Italiaanse kranten weerlegden dat relaas vrijwel direct. Een plek in het miljoenenbal is een absolute voorwaarde voor Inter, wil het op de huidige voet blijven elven. Eindigt de club niet bij de eerste drie, dan moeten er spelers verkocht worden. Het einde van de teloorgang lijkt daarmee nog niet in zicht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.