Trainer Atalanta Bergamo: 'Emanuelson komt'

Reacties

Urby Emanuelson (28) lijkt op weg naar Atalanta Bergamo. De trainer van de nummer vijftien van de Serie A, Stefano Colantuano, heeft zich vooruitlopend op de transfer al lovend uitgelaten over de linkspoot van AS Roma. Emanuelson werd bovendien op het laatste moment verwijderd uit de wedstrijdselectie voor het bekerduel met Empoli van vanavond (21.00 uur).

Trainer Atalanta Bergamo: 'Emanuelson komt'

Emanuelson moest het bij Roma vooral doen met een reserverol. De zeventienvoudig Oranje-international kwam afgelopen zomer transfervrij over van AC Milan, maar speelde tot dusver pas twee competitieduels namens de Romeinen.

Kort na de transfer van Emanuelson strikte AS Roma met Ashley Cole nóg een linksback. Voor die positie genieten Cole, voormalige verdediger van Arsenal en Chelsea, en José Holebas de voorkeur.

In gesprek met Voetbal International gaf Emanuelson onlangs al aan hoe zijn situatie ervoor stond. 'Een dag nadat ik had getekend, haalden ze Ashley Cole. Óók een linksback. En een paar weken later kwamen er nóg twee verdedigers. Over die plannen was ik niet geïnformeerd... De trainer (Rudi Garcia, red.) is een hartstikke aardige, eerlijke man, maar hij stelt me nooit op. Sportief heeft hij daar geen reden toe, want het gaat goed. Ik heb dus een probleem, want ik wil voetballen.'

Atalanta zou voor Emanuelson zijn vijfde club in zijn loopbaan zijn. De Amsterdammer stapte in 2011 over van Ajax naar AC Milan, dat hem in 2013 voor een half jaar aan Fulham verhuurde. Met die club degradeerde de Nederlander uit de Premier League, waarop hij transfervrij naar Rome overstapte.  

Colantuano is lovend over Emanuelson. 'Hij gaat komen en dat komt ons goed van pas', vertelde hij op de Italiaanse radio. 'Emanuelson heeft voor heel grote teams gespeeld en beschikt over veel ervaring.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.