Inzaghi blijft strijdbaar ondanks dreigend ontslag

Reacties

Filippo Inzaghi heeft nu ook het aantal punten verzameld waarmee zijn voorganger Clarence Seedorf bij AC Milan gedwongen vertrok, maar de Italiaanse trainer houdt ondanks de tuchtiging door de media het hoofd fier omhoog.

Inzaghi blijft strijdbaar ondanks dreigend ontslag

Inzaghi ligt na zaterdag nog meer onder vuur vanwege de ook daarvoor al tegenvallende resultaten. Na het dramatische slot van het duel met Hellas Verona (2-2) heeft hij nu 35 punten verzameld in zijn eerste 26 competitieduels. Zijn voorganger Clarence Seeorf had voor dat aantal slechts negentien wedstrijden nodig, voor hij werd ontslagen.

Dat lot hangt Inzaghi nu ook nadrukkelijk boven omdat Hellas diep in blessuretijd langszij kwam. Maar de oud-international herhaalde dat hij niet bezig is met zijn mogelijke vertrek. 'Ik ga met opgeheven hoofd verder, omdat ik net als mijn spelers alles heb gegeven.'

'Natuurlijk zouden de commentaren anders zijn als de wedstrijd tien seconden eerder was afgelopen. Het is zonde dat we zo kort voor het einde de 2-2 hebben geïncasseerd', zei hij over de gelijkmaker van Nicolás López diep in blessuretijd. 'Het was een domme goal. Een ploeg die de drie punten zo hard nodig heeft, kan zo’n doelpunt niet weggeven.'

Maar juist die gelijkmaker werd ook gezien als het gevolg van twijfelachtige tactische keuzes van Inzaghi. Zo werden vraagtekens gezet bij zijn beslissing Salvatore Bocchetti in te brengen als een vijfde centrale verdediger voor spits Giampaolo Pazzini. De trainer weet dat hij publiekelijk wordt beoordeeld. 'Ik hou niet van dergelijke media-rechtspraak, al weet ik dat het toch gaat gebeuren. Maar ik focus me op de ploeg. Ik hoop dat we elkaar volgende week in Florence weer zien', toonde Inzaghi zich strijdbaar, maar niet helemaal zeker van zijn aanblijven.  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.