Late treffer Hellas brengt ontslag Inzaghi nabij

Nicolás López heeft een gevoelige tik uitgedeeld aan Filippo Inzaghi in diens overlevingsstrijd als trainer van AC Milan. Door zijn toedoen lijkt een afscheid van de oud-international onafwendbaar geworden. In San Siro werd het tegen Hellas Verona 2-2.

De druk op Inzaghi was door de beroerde resultaten zo gegroeid, dat zijn vermeende vervanger (Mauro Tasotti) al breed werd uitgemeten in Italiaanse media. Een succes tegen Hellas Verona heette noodzakelijk te zijn om een voortijdig vertrek bij de in verval geraakte topclub voor te zijn.

Philippe Mexès leek Inzaghi aan die noodzakelijke reddingsboei te helpen. De Franse verdediger was verantwoordelijk voor de opstanding na de dramatische start in San Siro. Want de donkere wolken pakten zich samen toen Sulley Muntari in de fout was gegaan op Arthur Ionita en Luca Toni Hellas Verona uit een strafschop op voorsprong had gezet: 0-1.

Mexès zorgde kort voor rust voor de eerste opluchting. Een overtreding van Bosko Jankovic op de Franse verdediger leidde tot een penalty, die door Jérémy Menez onberispelijk werd omgezet in de gelijkmaker voor Milan.

De verdediger bewees kort na rust andermaal zijn waarde in offensieve zin. Koud begonnen aan de tweede helft dook Mexès op voor het Hellas-doel. Uiteindelijk verdween de bal via Eros Pisano en Panagiotis Tachtsidis achter doelman Francesco Benussi: 1-2.

Maar uiteindelijk kreeg AC Milan het loon van de angst. Inzaghi koos voor verdediger Salvatore Bocchetti als vervanger van spits Giampaolo Pazzini. Die keuze had fatale gevolgen. Diep in blessuretijd werd de keuze voor het verdedigen van de kleine voorsprong afgestraft door López met de gelijkmaker.

Sampdoria – Cagliari 2-0
Met zijn eerste doelpunt in dienst van Sampdoria heeft Samuel Eto’o zijn ploeg geholpen aan een overwinning. Nadat Lorenzo De Silvestri na ruim een half uur voor 1-0 had gezorgd, tekende de Kameroener na driekwart wedstrijd voor de eindstand. Hij nam de bal fraai aan op zijn borst en schoot vervolgens schitterend raak. Door de nederlaag blijft het Cagliari van trainer Gianfranco Zola in de degradatiezone. Sampdoria is zesde.