Invallers bezorgen Kameroen vijfde Afrika Cup

Reacties

Kameroen heeft voor zich voor de vijfde keer tot beste van Afrika gekroond. De ploeg van bondscoach Hugo Broos won de Afrika Cup door Egypte met 2-1 te verslaan.

Invallers bezorgen Kameroen vijfde Afrika Cup

Egypte begon uitstekend aan de finale, want Abdalla El Said kreeg al heel vroeg een kans. Fabrice Ondoa bracht echter redding. Halverwege de eerste helft had de doelman van Kameroen geen antwoord op het harde schot van Mohamed Elneny in de korte hoek. De voorsprong voor Egypte was terecht, want de ploeg van bondscoach Héctor Cúper was in de eindstrijd lang de bovenliggende partij.

Na ruim een half uur kreeg Kameroen de volgende tegenvaller te verwerken, want Adolphe Teikeu viel geblesseerd uit. Nicolas N'Koulou kwam binnen de lijnen als zijn vervanger. Dat bleek uiteindelijk toch nog goed uit te pakken, want het was de verdediger van Olympique Lyon die na een klein uur voor de gelijkmaker zorgde.

Die klap kwam ogenschijnlijk hard aan bij Egypte, dat lang de controle over de wedstrijd had. Na de gelijkmaker kwam Kameroen steeds beter in de wedstrijd. Net toen iedereen zich leek op te maken voor de verlenging, sloeg een andere invaller toe in de 88ste minuut. Vincent Aboubakar nam de bal knap aan en schoot onberispelijk raak. Egypte kwam die klap niet meer te boven, waardoor Kameroen feest kon vieren.

Bondscoach Hugo Broos kreeg in aanloop naar het toernooi om de Afrika Cup te maken met afmeldingen van Ibrahim Amadou, Joël Matip, Guy Ndy Assembé, Allan Nyom, André Onana, Maxime Poundjé en André Zambo, die geen trek hadden in een bijrol bij de Ontembare Leeuwen, maar het hechte collectief dat overbleef bleek goud waard en kroonde zich voor het eerst sinds 2002 tot beste van Afrika.

Door de winst van de Afrika Cup plaatst Kameroen zich als laatste land voor de strijd om de Confederations Cup komende zomer in Rusland. Australië, Chili en Duitsland zijn de tegenstanders in Groep B, terwijl Mexico, Nieuw-Zeeland, Portugal en Rusland in de andere poule tegenover elkaar staan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.