Traoré keert met bronzen plak op zak terug naar Ajax

Ajacied Bertrand Traoré verlaat het toernooi om de Afrika Cup met een bronzen medaille. De aanvaller won met Burkina Faso in de troostfinale van Ghana (1-0) door een doelpunt van broer Alain Traoré.

Voor aanvang van de wedstrijd was er even twijfel of het veld in Gabon wel bespeelbaar was. Een flinke regenbui had een enorme plas water achtergelaten, maar er kon toch afgetrapt worden. Toen de bal rolde, greep Ghana al snel de overmacht. The Black Stars creëerden een serie kansen, waarbij Bernard Tekpetey het dichtstbij een doelpunt was. Zijn inzet raakte de lat.

In de tweede helft kon Burkina Faso, dat in de groepsfase boven finalist Kameroen eindigde, meer tegenstand bieden. Bertrand Traoré leek erop gebrand om zijn gemiste strafschop in de halve finale tegen Egypte goed te maken en toonde zich uiterst bedrijvig in de zoektocht naar een treffer.

De aanvaller van Ajax speelde zich vlak na rust met een technisch hoogstandje vrij, maar kon een schot niet op doel krijgen. Alain Traoré kon één minuut voor tijd wél scoren. Via een vrije trap vanaf de rechterkant draaide hij de bal in de kruising waardoor Burkina Faso als derde eindigt in de strijd om de Afrika Cup.

Grant
Voor Ghana was het de laatste wedstrijd onder bondscoach Avram Grant. De Israëlische coach heeft een aflopend contract dat niet verlengd wordt. Zondag staat de finale tussen Kameroen en Egypte op het menu.