Invaller Van Persie kan Fenerbahçe niet helpen

Met Robin van Persie als invaller heeft Fenerbahçe in de Turkse competitie onverwachts punten laten liggen. Akhisar Belediyespor tekende voor de stunt (2-2).

Fenerbahçe had vorige week de topper tegen Besiktas verloren, waarbij de goal van invaller Van Persie zonder resultaat was gebleven (3-2). Voor de Oranje-international was er zeven dagen later opnieuw slechts de rol van invalkracht weggelegd.

Van Persie kwam binnen de lijnen, enkele minuten na de gelijkmaker van Akhisar Belediyespor. De gasten hadden met succes een 2-0 achterstand weggewerkt. De goals van Gural Vural en Douglão waren het antwoord op de productie van Fernandão, die voor rust twee keer had gescoord.

In de minuten die hem waren gegund liet Van Persie zich gelden. Maar het bleef voor de aanvaller bij het stichten van gevaar, want een winnende treffer bleek een brug te ver. Door het gelijkspel tegen nummer negen Akhisar Belediyespor is de achterstand op koploper Besiktas twee punten.