Invaller Te Vrede kopt matig Feyenoord langs tiental ADO

Feyenoord heeft met hangen en wurgen de eerste overwinning uit het vuur gesleept. Lange tijd leek de ploeg van trainer Fred Rutten zich stuk te bijten op het tiental van ADO Den Haag, maar invaller Mitchell te Vrede besloot anders: 0-1.

Na twee basisplaatsten tegen Besiktas moest Te Vrede tegen ADO Den Haag op de bank beginnen. Een half uur voor tijd mocht de fysiek sterke spits het alsnog laten zien. Met succes.

Uit de voorzet van Ruud Vormer, een andere invaller, kopte Te Vrede vlak voor tijd raak en voorkwam daarmee een pijnlijke nederlaag in de seizoensopening.

Feyenoord begon in de openingsfase weliswaar dreigend via Lex Immers en Elvis Manu, maar speelde verder een matige wedstrijd waarin het aantal kansen zeer gering was. Immers kreeg al snel een behoorlijk kopkans, terwijl Manu even later de tweede kans liet liggen.

Het bleek geen voorbode voor de rest van de wedstrijd. Feyenoord domineerde met balbezit, maar was niet in staat tot grote uitgespeelde kansen te komen. Ook niet nadat Mitchell Schet vlak voor de rust zijn tweede gele kaart incasseerde. De aanvaller beging binnen vier minuten twee lichte overtredingen, waardoor de ploeg van trainer Henk Fraser het restant met tien man verder moest.

En dat terwijl Den Haag juist in de fase daarvoor gevaarlijk was en de wedstrijd langzaam naar zich toe trok. Tot twee keer toe bleek de lat spelbreker voor de club uit de residentiestad. Gianni Zuiverloon kopte de bal tegen het aluminium, terwijl doelman Erwin Mulder vlak daarna opnieuw opgelucht adem kon halen.

Met een snoeihard afstandschot liet Dion Malone de doelman van Feyenoord kansloos, maar opnieuw was de lat een obstakel. Na de onderbreking weer een dominant Feyenoord, maar andermaal zonder stootkracht. Feyenoord zag met Graziano Pellè zijn belangrijkste bron van doelpunten vertrekken. En dat was duidelijk te merken in Den Haag.

Op wat schoten uit de tweede lijn na, kwam ADO amper in gevaar. Tot de 91ste minuut, toen Te Vrede de enige treffer van de wedstrijd voor zijn rekening nam. Tot dat moment was scheidsrechter Danny Makkelie de meest opvallende persoon in Den Haag. De leidsman gaf acht gele kaarten aan de Hagenaars (waaronder de twee gele kaarten en dus een rode kaart voor Schet), terwijl Feyenoord er vijf incasseerde. Een nieuw record in de Eredivisie.