Invaller Emnes belangrijk voor Swansea City

Mede dankzij Marvin Emnes is Swansea City ontsnapt aan een thuisnederlaag tegen Everton. De Nederlandse aanvaller versierde een strafschop, waaruit Jonjo Shelvey 1-1 maakte.

Dit seizoen moest Emnes genoegen nemen met een bijrol bij Swansea, maar doordat Bafetimbi Gomis al in de zeventiende minuut met een hamstringblessure naar de kant moest kreeg de 26-jarige Rotterdammer in het thuisduel met Everton de kans om zich te bewijzen.

Het lukte Emnes om zijn stempel te drukken, dankzij een knullige actie van Seamus Coleman in de 69ste minuut. De rechtsback van Everton wilde in zijn eigen strafschopgebied een vrije trap versieren na een duel met Emnes, maar hij viel met zijn hand op de bal en kreeg vervolgens een strafschop tegen in plaats van een vrije trap mee.

Jonjo Shelvey schoot de penalty binnen en hielp daarmee Swansea aan een punt: 1-1. In de eerste helft was Everton namelijk op voorsprong gekomen dankzij Aaron Lennon. Swansea staat achtste in de Premier League, de bezoekers uit Liverpool twaalfde.