Assist Janmaat bij onbeslist weerzien met Pardew

Daryl Janmaat en Tim Krul vielen positief op bij Newcastle United, dat op bezoek bij het Crystal Palace van hun oude manager Alan Pardew gelijkspeelde.

Crystal Palace - Newcastle United 1-1
Het duel tussen Crystal Palace en Newcastle United stond uiteraard volledig in het teken van het weerzien van Alan Pardew met zijn oude club. In januari stapte de manager na ruim vier jaar over van Newcastle naar Crystal Palace, dat sinds zijn komst goede zaken deed in de Premier League.

Als nummer dertien begon Palace aan het duel met Newcastle, dat twee plekken hoger stond. De thuisclub nam vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief en dacht na een half uur op voorsprong te komen via Fraizer Campbell, maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. Op slag van rust kwam Newcastle vanuit het niets wel op voorsprong.

Een hoofdrol was weggelegd voor Daryl Janmaat, die met een geweldige assist Pappis Cissé in staat stelde om de score te openen. Het was alweer de vijfde assist van de rechtsback dit seizoen, waardoor de ex-Feyenoorder na Leighton Baines (8) de verdediger is met de meeste assists dit seizoen in de Premier League.

Een overwinning leverde het echter niet op, want Campbell bepaalde in de 71ste minuut de eindstand op 1-1. Dat was te danken aan Tim Krul, die kort voor tijd een geweldige redding in huis had op een kopbal van Brede Hangeland. Daarmee revancheerde de doelman zich voor afgelopen zondag, toen hij schuldig was aan de 1-1 tegen Stoke City.

West Bromwich Albion - Swansea City 2-0
Swansea City verloor de aansluiting met de subtop door een nederlaag bij West Bromwich Albion, dat pas in het laatste half uur het verschil maakte. Ideye Brown, die afgelopen transferperiode nog dicht bij een vertrek naar Al Gharafa was, opende de score. Afgelopen weekend was de Nigeriaan ook al trefzeker. In de 74ste minuut besliste Saido Berahino de wedstrijd.

West Bromwich Albion steeg door de overwinning naar de veertiende plaats in de Premier League. De ploeg van manager Tony Pulis heeft nu vier punten voorsprong op de degradatieplaatsen. Swansea City - waar Marvin Emnes en Dwight Tiendalli in de wedstrijdselectie ontbraken - blijft steken op de negende plaats.