Invaller Dost kan eerste nederlaag Sporting niet voorkomen

Voor het eerst dit seizoen heeft Sporting Lissabon een competitiewedstrijd verloren. Bij Rio Ave stond de koploper na één helft al met 3-0 achter. Acht minuten voor tijd zorgde invaller Bas Dost voor de 3-1 eindstand.

Na de Champions League-nederlaag tegen Real Madrid (2-1) van afgelopen woensdag besloot Sporting-trainer Jorge Jesus een aantal spelers rust te gunnen. Zo zaten Bryan Ruiz en Dost op de bank. Voor Marvin Zeegelaar en Luc Castaignos was er überhaupt geen plek in de wedstrijdselectie. Sporting had voor rust het meeste balbezit en een aantal kansen, maar stond na 45 minuten toch met 3-0 achter (doelpunten van Tarantini, Hélder Guedes en Gil Dias).

Direct na de pauze kwamen Dost en Ruiz alsnog binnen de lijnen. Nog geen vijf minuten later was de Nederlandse spits dicht bij de 3-1, maar zijn kopbal ging net naast. Acht minuten voor tijd kopte de achtvoudig Oranje-international alsnog raak en scoorde zo ook in zijn tweede competitiewedstrijd in Portugese dienst.

Ondanks de nederlaag is Sporting nog altijd koploper in de Primeira Liga. Na vijf wedstrijden heeft de ploeg twaalf punten. Dat zijn er twee meer dan Benfica en Sporting Braga, die beiden nog een duel minder gespeeld hebben. Maandagavond staan de nummer twee en drie tegenover elkaar in Lissabon. Rio Ave is derde met tien punten uit vijf duels.