Uitzinnige Dost scoort meteen bij debuut voor Sporting

Reacties

Bas Dost is uitstekend begonnen aan het nieuwe hoofdstuk van zijn carrière in Portugal. De 27-jarige spits was bij zijn debuut voor Sporting Lissabon meteen trefzeker en leverde daarmee een bijdrage aan de vierde competitiezege van het seizoen. Door de 3-0 zege op Moreirense staat de ploeg van trainer Jorge Jesus bovenaan in de Primeira Liga zonder een punt te hebben verspeeld.

Uitzinnige Dost scoort meteen bij debuut voor Sporting

Sporting boekte vóór de interlandpauze én de komst van Dost een belangrijke 2-1 zege op FC Porto. Zaterdagavond gaf de ploeg van trainer Jorge Jesus een vervolg aan dat optreden door thuis af te rekenen met Moreirense. Dost zorgde in de 56ste minuut voor het slotakkoord door de bal bij de eerste paal in twee instanties binnen te glijden en vierde die treffer uitbundig. Even daarvoor had Arsenal-huurling Joel Campbell zijn debuut eveneens bekroond met een goal.

Dost was voor zijn eerste treffer in Portugese dienst ook al enkele keren gevaarlijk geweest. Zo was de Oranje-international, wiens late treffer tegen Zweden tot zijn eigen afgrijzen nog werd afgekeurd, vlak na rust al dichtbij de 2-0. De bezoekers stonden toen al met tien man doordat Neto in de 34ste minuut zijn tweede gele kaart kreeg voor een overtreding op William. Na een half uur had de talentvolle Gelson Martins de score geopend op aangeven van Campbell.

Het debuut van Dost voor Sporting verliep zo naar wens. Twee weken terug kwam de achtvoudig international voor tien miljoen euro over van VfL Wolfsburg, waar hij op de bank zou zijn beland achter Mario Gómez. Ook voormalig FC Twente-spelers Luc Castaignos en Douglas tekenden in de laatste dagen van de transferperiode in Estádio José Alvalade, maar zij zaten vier dagen voor het Champions League-duel met Real Madrid niet bij de wedstijdselectie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.