Dost: 'Heel zuur, want we speelden echt fantastisch'

Bas Dost baalde na afloop flink dat het hem en zijn ploeggenoten niet was gelukt de voorsprong over de streep te trekken tegen Real Madrid. De 27-jarige spits was desondanks trots op de manier waarop Sporting Lissabon voor de dag kwam in Estadio Santiago Bernabéu. 'Hier een punt halen zou fantastisch zijn geweest.'

Dost verscheen kort na de 2-1 nederlaag met een zuur gezicht voor de camera van Veronica. 'We hebben echt fantastisch gespeeld', zei de Oranje-international nog vol ongeloof over wat er in de slotfase allemaal gebeurde. Twee minuten voor tijd stond de koploper van Portugal immers nog gewoon met 1-0 voor door de goal van Bruno César vlak na rust.

Tot daar de gelijkmaker van Cristiano Ronaldo was. De 31-jarige Portugees scoorde net als in zijn twee vorige confrontaties met zijn oude club in 2007, destijds nog als speler van Manchester United. Volgens Dost had Ronaldo niet de kans mogen krijgen om aan te leggen. 'Het was geen vrije trap. Maar hoe hij die bal binnenschoot was dan wel weer echt van wereldklasse.'

Wegens het surplus aan kwaliteit bij de tegenstander had Dost vooraf nog wel kunnen leven met een nederlaag. Nu niet. 'Na die gelijkmaker moet je tevreden zijn met een punt, maar daarna ging het nog mis in de dying seconds. Je weet dat je kunt verliezen als je naar Madrid komt, maar als je zo speelt kun je ook gewoon winnen. Als je dan zo verliest, is dat echt zuur.'

Het sterke optreden in Madrid is voor Dost wel de bevestiging dat de transfer naar Sporting een goede keuze is geweest. 'Complimenten voor hoe wij hebben gevoetbald. Je hebt gezien hoeveel voetballend vermogen er in deze ploeg zit. Hoe wij ons er soms tussenuit tikten, dit zijn heel goede spelers. Een paar van hen zijn Europees kampioen geworden. Het doet me heel goed om hier deel van uit te maken.'