Groep F: Real ontsnapt tegen Sporting, Dortmund haalt uit

Reacties

Real Madrid is bij de start van de Champions League door het oog van de naald gekropen tegen Sporting Lissabon. De oude club van Cristiano Ronaldo was hard op weg naar een stunt in Estadio Santiago Bernabéu, maar gaf de overwinning in de slotfase nog uit handen. Borussia Dortmund beleefde een gemakkelijke avond bij Legia Warschau.

Groep F: Real ontsnapt tegen Sporting, Dortmund haalt uit

Real Madrid – Sporting Lissabon 2-1
Op Real staat in thuiswedstrijden in de Primera División geen maat sinds trainer Zinedine Zidane er trainer is. In de groepsfase van de Champions League had De Koninklijke bovendien al negentien wedstrijden niet verloren in het eigen Santiago Bernabéu. Daar trok Sporting zich echter niks van aan. Met Marvin Zeegelaar en Bas Dost in de basis bleek de koploper van Portugal een taaie opponent.

Toch was het verrassend dat Bruno César twee minuten na rust doelman Kiko Casila klopte met een schot in de verre hoek. Voor rust was Sporting er ook al een aantal keer gevaarlijk uitgekomen via de counter. Real stelde daar bar weinig tegenover. Rui Patrício werd alleen aan het werk gezet door Gareth Bale (uit een moeilijke hoek) en een zwabberschot van Ronaldo.

Bruno César maakte het eerste tegendoelpunt van Real Madrid in een CL-thuiswedstrijd sinds Álvaro Morata in de halve finale van het seizoen 2014/15 had gescoord voor Juventus.
Bruno César maakte het eerste tegendoelpunt van Real Madrid in een CL-thuiswedstrijd sinds Álvaro Morata in de halve finale van het seizoen 2014/15 had gescoord voor Juventus.

Na de tegengoal, de eerste van Real in een thuiswedstrijd sinds Álvaro Morata in 2014/15, moest Sporting achteruit. Morata miste oog in oog met Patricío een grote kans op de gelijkmaker. Juist toen die leek uit te blijven, schoot Ronaldo vlak voor tijd raak uit een makkelijk gegeven vrije trap. De 31-jarige Portugees was daarmee net als in 2007 als speler van Manchester United beslissend tegen zijn oude club.   

Ronaldo had in de twee confrontaties van negen jaar terug twee keer de winnende gemaakt. Die eer was nu weggelegd voor Morata. De Spaanse spits kopte in de extra tijd uit een fantastische voorzet van collega-invaller James Rodríguez de 2-1 tegen de touwen, hoewel Rui Patricío er net als bij de 1-1 nog een hand tegen kreeg. Daardoor won Ronaldo opnieuw van zijn jeugdliefde.  

Legia Warschau – Borussia Dortmund 0-6
Dortmund kende juist een probleemloze Champions League-start op bezoek bij Legia Warschau. De ploeg van coach Thomas Tuchel werd bij zijn rentree in het miljoenenbal de snelste uitploeg ooit in de CL-historie die op een 0-3 voorsprong kwam. Die stand stond na zeventien minuten immers al op het scorebord door goals van Mario Götze, Sokratis Papastathopoulos en Marc Bartra.

Götze maakte zijn eerste goal sinds zijn terugkeer door raak te koppen uit een voorzet van Ousmane Dembélé. Negen minuten later volgde Sokratis zijn voorbeeld uit een vrije trap van Raphaël Guerreiro. Barta maakte het feest compleet door van dichtbij de bal over de lijn te werken. Guerreiro, Gonzalo Castro en Pierre-Emerick Aubameyang voerden de score na rust verder op.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.