Internationale primeur voor Makkelie als video-arbiter

Reacties

Danny Makkelie is door de wereldvoetbalbond FIFA geselecteerd om tijdens het WK voor clubs in Japan als videoscheidsrechter te fungeren. De 33-jarige arbiter is enthousiast dat hij de internationale primeur van dichtbij mag meemaken.

Internationale primeur voor Makkelie als video-arbiter

'Dit is top. Het eerste wereldtoernooi in het voetbal waar de videoscheidsrechter getest wordt, dat is geweldig om bij te zijn', zegt Makkelie op de website van de Nederlandse voetbalbond. 'De KNVB is al jarenlang pionier op het gebied van video-arbitrage, waardoor de Nederlandse scheidsrechters de meeste ervaring hebben als videoscheids. Het is een enorme eer door FIFA geselecteerd te zijn om in Japan als videoscheids actief te zijn.'

Van 8 tot en met 18 december strijden de kampioenen van de verschillende continenten om de wereldtitel voor clubs. Van Atlético Nacional (Colombia), Real Madrid (Spanje), Mamelodi Sundowns (Zuid-Afrika), América (Mexico) en Auckland City (Nieuw-Zeeland) is al bekend dat ze meedoen. De laatste twee deelnemers zijn de kampioen van Azië en de deelnemer die gastland Japan zal afvaardigen.

De FIFA is bezig aan een testperiode met video-arbitrage. De KNVB vertolkt in dat proces een voortrekkersrol, vandaar dat er dit seizoen in Nederland ook pilots worden gehouden. Tijdens het KNVB-bekertoernooi leverde dat na een ingreep van de videoscheidsrechter al een rode kaart op voor Willem II-speler Anour Kali in het duel met Ajax. Björn Kuipers was onderdeel van een test tijdens de oefeninterland tussen Italië en Frankrijk in september.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.