Historische rode kaart Kali na advies video-arbiter

Reacties

Anouar Kali is op historische wijze naar de kleedkamer gestuurd. Na een overtreding in het duel met Ajax kreeg de middenvelder van Willem II in eerste instantie een gele kaart, maar op advies van videoscheidsrechter Pol van Boekel werd deze omgezet in een rode kaart. Dit gebeurde nog nooit eerder.

Historische rode kaart Kali na advies video-arbiter

In de 59ste minuut van het bekerduel met Ajax (op dat moment 2-0) beging Kali een overtreding op Ajax-middenvelder Lasse Schöne. Scheidsrechter Danny Makkelie bestrafte de actie van de speler van de Tilburgers met de gele kaart.

Videoscheidsrechter Van Boekel vond dat de overtreding met rood moest worden bestraft en adviseerde Makkelie vanuit een busje buiten het stadion om Kali weg te sturen. Makkelie (foto midden) volgde dat advies op.

Tijdens het bekerduel tussen Ajax en Willem II was het de eerste keer dat er gebruik werd gemaakt van video-arbitrage. Donderdag, tijdens het bekerduel tussen Feyenoord en FC Oss, wordt de videoscheidsrechter opnieuw ingezet. Van Boekel staat dan op het veld, Makkelie zit dan in het busje.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.