Interlanddebuut Basaçikoglu lonkt na Feyenoord-doorbraak

Reacties

Bilal Basaçikoglu mag hopen op zijn interlanddebuut voor Turkije. De 21-jarige aanvaller van Feyenoord is door bondscoach Fatih Terim opgenomen in de selectie voor het WK-kwalificatieduel van vrijdag. Dan komt Kosovo op bezoek in Turkije.

Interlanddebuut Basaçikoglu lonkt na Feyenoord-doorbraak

Basaçikoglu maakt dit seizoen voor het eerst regelmatig minuten, waaronder geregeld als basisklant, bij Feyenoord. De jeugdinternational heeft zich daardoor in Rotterdam in de kijker van Terim gespeeld. Dit seizoen deed hij in zeventien officiële duels van Feyenoord mee. In het bekerduel met FC Oss tekende de snelle vleugelaanvaller voor een goal.

Vrijdag zou de aanvaller voor het eerst in de hoofdmacht van Turkije kunnen aantreden. Ook FC Twente-aanvaller Enes Ünal is opgeroepen. De pas negentienjarige spits was in zijn eerste negen competitieduels zeven keer trefzeker. Vedette Arda Turan, de middenvelder annex aanvaller van Barcelona was tijdens het teleurstellend verlopen EK nog het mikpunt van hoon van zowel de Turkse fans als Terim, en Oguzhan Özyakup (Besiktas) maken eveneens onderdeel uit van het Turkse keurkorps.

Het duel met Kosovo is nu al cruciaal voor Turkije. In Groep I van de WK-kwalificatiecampagne gaan Kroatië en IJsland aan kop met zeven punten, gevolgd door Oekraïne met vijf. Turkije heeft na drie duels pas twee punten. Kosovo is laatste met één punt.

Bekijk hier de volledige selectie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.