Heerenveen zit Feyenoord dwars in spectaculaire topper

De vermakelijke wedstrijd tussen Feyenoord en SC Heerenveen heeft zondagmiddag geen winnaar opgeleverd: 2-2. Terwijl de thuisploeg de meeste kansen kreeg, waren de Friese bezoekers effectief in de afronding. Na De Klassieker tegen Ajax van vorige week (1-1) leed Feyenoord weer puntenverlies.

De Rotterdammers moesten direct in de achtervolging. Na zes minuten liep Sam Larsson ongehinderd langs de Feyenoord-defensie. De bal kwam vervolgens bij Arber Zeneli, die voorgaf op spits Reza Ghoochannejhad. De Iraniër dook slim op voor zijn tegenstander en tikte de bal achter doelman Brad Jones. Feyenoord was meteen getergd om voor de gelijkmaker te gaan. Na een voorzet op maat redde keeper Erwin Mulder knap op een kopbal van Nicolai Jørgensen. In de rebound schoot Dirk Kuijt hoog over.

Drie keer bleek scheepsrecht voor de Deense spits. Nadat hij eerder uit een corner over het doel kopte, was het na 26 minuten wel raak. Na een steekpass van Jens Toornstra waagde Jørgensen een poging vanuit een moeilijke hoek. In de verre hoek verdween de bal in het net en was Mulder verslagen. Richting de rust, terwijl Feyenoord een overwicht had, kregen de Rotterdammers een uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Jerry St. Juste duwde Bilal Basaçikoglu in het strafschopgebied naar de grond en scheidsrechter Pol van Boekel wees resoluut naar de stip. Mulder stopte de penalty van Kuijt, maar was in de rebound kansloos op een inzet van Rick Karsdorp.

Rick Karsdorp bracht Feyenoord op een 2-1 voorsprong.

Zeneli
Waar Feyenoord fel begon aan de tweede helft, lag de bal er na een uur aan de andere kant in. Uit het niets liep Zeneli door de Rotterdamse defensie. Zijn zwabberbal werd nog lichtjes aangetikt door Jones, maar de Australische doelman voorkwam de gelijkmaker niet. Zo moest Feyenoord opnieuw op zoek naar de voorsprong tegen de Friezen.

Afgezien van de gelijkmaker van Zeneli creëerden de bezoekers erg weinig in de tweede helft. Het was vooral Feyenoord dat voor een nieuwe voorsprong ging. Daarbij redde Mulder knap op een schot in de korte hoek van Jørgensen. Later kreeg de Deen weer een kans na een pass van Karsdorp, maar ook toen ging het mis in de afronding.

Feyenoord ziet na de elfde speelronde de voorsprong op Ajax en PSV slinken met twee punten. De Rotterdammers gaan nog altijd aan kop met 29 punten. Ajax volgt met 26 punten en PSV met 24 punten. Heerenveen staat vierde met 22 punten.