Inter velt negental Samp, zeldzame glansrol voor Gomez

Internazionale en Fiorentina hebben zich woensdagavond geplaatst voor de kwartfinale van het toernooi om de Coppa Italia. Dat ging ten koste van Sampdoria en Atalanta Bergamo.

Internazionale-Sampdoria 2-0
Al in de twaalfde minuut kreeg het duel een allesbepalende wending. De Serviër Nenad Krsticic werd bij Sampdoria van het veld gestuurd. De scheidsrechter van dienst oordeelde dat een rode kaart nodig was voor een overtreding op Mauro Icardi. Diezelfde Icardi kreeg nog voor rust de kans Internazionale op voorsprong te zetten, maar doelman Sergio Romero stopte zijn strafschop.

Na rust maakte Xherdan Shaqiri wél het verschil tegen de tien man van Samp. In de 71ste minuut tekende hij voor 1-0, waarna de Milanezen de voorsprong niet meer uit handen gaven. De winst was helemaal binnen toen ook de Pool Pwel Wszolek nog een tweede gele kaart kreeg, waardoor Sampdoria met negen man eindigde.

Icardi bepaalde in de slotfase de eindstand op 2-0. Daardoor wacht voor Inter bij de strijd om een halve finale-ticket een thuisduel met Napoli of Udinese. Die twee ploegen maken donderdag uit wie de tegenstander wordt.

Fiorentina-Atalanta Bergamo 3-1
Bij de thuisploeg maakte de fel bekritiseerde en verguisde Duitser Mario Gomez zijn naam als doelpuntenmaker eindelijk weer eens waar. De spits opende na zes minuten de score met een hard en door Giampaolo Bellini van richting veranderd schot. Omdat nog binnen een half uur een strafschop van Juan Cuadrado en een tweede goal van de Duitser (hij rondde koeltjes af) 2-0 en 3-0 betekenden, was het duel al snel gespeeld. Nog voor rust redde Rolando Bianchi de eer namens Atalanta.

Trainer Vincenzo Montella zag na rust hoe zijn ploeg de voorsprong vasthield, al moest Marcos Alonso nog wel inrukken met zijn tweede gele kaart. In de kwartfinale van het toernooi om de Coppa Italia wacht voor Fiorentina een uitduel met AS Roma. De overige twee kwartfinales zijn: Parma-Juventus en AC Milan-Lazio.