Infantino stelt Senegalese vrouw aan als vervanger Valcke

Reacties

Fatma Samoura (54) is de nieuwe secretaris-generaal van de FIFA. De Senegalese vrouw stapt na ruim twintig jaar bij de Verenigde Naties over naar de wereldvoetbalbond.

Infantino stelt Senegalese vrouw aan als vervanger Valcke

Samoura volgt de Markus Kattner op, die de functie van secretaris-generaal op tijdelijke basis invulde. De Duitser werd aangesteld toen Jérôme Valcke (foto) uit zijn functie werd ontheven, nadat hij net als FIFA-voorzitter Sepp Blatter en UEFA-preses Michel Platini in opspraak was geraakt. Valcke werd schuldig bevonden aan onder meer het meeprofiteren van de verkoop van uitzendrechten van WK's en werd voor twaalf jaar geschorst.

'Ze zal voor een frisse wind gaan zorgen bij de FIFA', lichtte Gianni Infantino, de opvolger van de vertrokken Blatter, de keuze voor Samoura toe. 'We wilden niet iemand doorschuiven vanuit de organisatie, of iemand met een FIFA-verleden terughalen, maar kiezen nu bewust voor een nieuw gezicht. Fatma Samoura is gewend een grote organisatie te leiden en kan ons gaan helpen de juiste dingen te doen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.