In transferwachtkamer: van Martins Indi tot Memphis

Reacties

De transfermarkt is nog een paar dagen open. Luc Castaignos en Bas Dost vonden in Portugal een uitvlucht. Andere potentiële Oranje-internationals zitten met smart te wachten.

In transferwachtkamer: van Martins Indi tot Memphis

De nodige Nederlandse spelers hebben deze zomer onderdak met meer perspectief gevonden. Zo zwaaide het gedegradeerde Newcastle United Daryl Janmaat, Siem de Jong en Tim Krul uit. Jonathan de Guzman heeft bij Chievo weer zicht op speeltijd gekregen, zoals Steven Berghuis bij Feyenoord weer het genoegen smaakt van acties binnen de lijnen.

Maar er zijn ook nog Nederlandse spelers die de laatste dagen van deze transferperiode met extra aandacht hun telefoon in de gaten houden. Komt er een verlossend berichtje van de zaakwaarnemer?

Bruno Martins Indi (31 interlands)
De naam Bruno Martins Indi komt niet voor in de plannen bij FC Porto. De 24-jarige verdediger ontbrak in de selectie die de Portugese club doorgaf aan de UEFA voor de voorronde van de Champions League. Hij wacht nog op zijn eerste minuten van het seizoen. Zijn zaakwaarnemer Rodger Linse wilde half augustus niets kwijt over eventuele interesse. Sindsdien bleef het stil rond Martins Indi. Verder dan speculaties over een transfer naar Everton en Liverpool kwam het niet.

Memphis Depay (24 interlands)
De wisseling van de wacht bij Manchester United is niet goed uitgevallen voor Memphis Depay. De aanvaller is onder José Mourinho tribuneklant geworden. Dat een uitnodiging voor Oranje aan hem voorbij ging, is een teken aan de wand. 'Hij voelt zich nu wel goed en fit, maar hij moet eerst minuten gaan maken', was de tekenende uitleg van bondscoach Danny Blind. In Engeland wordt geopperd dat Man Utd inmiddels openstaat voor een vertrek. Maar er hangt wel een stevig prijskaartje om zijn nek. Mogelijk biedt een huurperiode uitkomst voor Depay.

Marco van Ginkel (6 interlands)
Vanwege een lichte knieblessure ging er begin augustus een streep door een nieuwe samenwerking met PSV. Marco van Ginkel wilde eerst verlost zijn van een klein maar hardnekkig knieprobleem. En dus koos hij ervoor bij Chelsea te blijven om weer helemaal fit te worden. 'Als ik me weer fit voel kijken we verder. Wie weet wat er in januari kan gebeuren?', werd opgetekend uit zijn mond. Maar zou de middenvelder niet eerder weer binnen de lijnen willen komen? Bij Chelsea lijkt de kans daarop klein. Een (tijdelijke) overgang kan hem ook weer in beeld brengen van Oranje. Dankzij zijn tijdelijke verblijf in Eindhoven kreeg hij immers weer de status van international.

Jeremain Lens (31 interlands)
Dick Advocaat biedt Jeremain Lens waarschijnlijk een helpende hand. De aanvaller heeft bij Sunderland zijn transfersom niet echt kunnen waarmaken. Bovendien is de 31-voudig international in Stadium of Light niet meer dan een veredelde invalkracht geworden. Oude bekende Advocaat kan Lens en Sunderland een gunst bewijzen door de aanvaller naar Fenerbahçe te halen. 

Jean-Paul Boëtius (1 interland)
'Als volgende week Real Madrid zich meldt, kan ik geen nee zeggen', reageerde Jean-Paul Boëtius met een kwinkslag op de speculaties over een transfer. De 22-jarige buitenspeler had FC Basel net aan een bekersucces geholpen. Maar hij werd ook een FCB-flop genoemd gezien zijn geringe bijdrages sinds zijn transfer van Feyenoord naar FC Basel. Inmiddels is Boëtius verder in de pikorde gezakt. Zondag tegen FC Thun zat hij niet eens bij de wedstrijdselectie. Een voorbode van een verlossende transfer?

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.