Martins Indi lijkt nu ook volstrekt overbodig bij FC Porto

Reacties

Bruno Martins Indi is op een zijspoor beland bij FC Porto. De Nederlandse verdediger, die al een tijdje uit de gratie is bij bondscoach Danny Blind, is door de club niet opgenomen op de spelerslijst voor de Champions League.

Martins Indi lijkt nu ook volstrekt overbodig bij FC Porto

De 24-jarige Martins Indi zat voor het eerste competitieduel van dit seizoen (3-1 winst op Rio Ave) niet bij de selectie en wordt dus helemaal niet ingezet in de Champions League. Alles duidt er dan ook op dat FC Porto af wil van de centrale verdediger, die nog een contract heeft tot medio 2018 bij de Portugese nummer drie van vorig seizoen.

Rodger Linse, zaakwaarnemer van Martins Indi, wil tegenover Voetbal International niet concreet ingaan op de situatie van zijn cliënt, die al in verband gebracht werd met het Everton van manager Ronald Koeman. 'Het heeft voor mij geen zin om daar op in te gaan. Wat ik vandaag zeg, kan morgen weer heel anders zijn. Dat is niet in het belang van Bruno.'

FC Porto nam Martins Indi medio 2014 voor bijna acht miljoen euro over van Feyenoord. De linksbenige mandekker had zijn transfer vooral te danken aan zijn goede prestaties op het WK in Brazilië. Bij Porto was Martins Indi nooit helemaal onomstreden, al kreeg hij wel redelijk veel speeltijd. In twee seizoenen kwam de 31-voudig international, die in september 2015 voor het laatst werd opgeroepen voor Oranje, tot 47 competitieduels voor Porto. (Roy van den Berghe)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.