Boëtius pakt zijn kans: 'Heel belangrijke dag voor mij'

Jean-Paul Boëtius heeft zondag FC Basel behoed voor een blamage. De aanvaller (22) was uitermate gelukkig met zijn rol als reddende engel.

Boëtius kreeg zondag van trainer Urs Fischer de kans zijn eerste minuten van het seizoen te maken in de hoofdmacht van FC Basel. De aanvaller onderscheidde zich in het bekerduel met derdeklasser FC Rapperswil-Jona (0-1). In de 58ste minuut tekende de voormalig Feyenoorder met een schot van net buiten het strafschopgebied voor de enige treffer.

'Het is een heel belangrijke dag voor mij', zei Boëtius met een lach op zijn gezicht op de website van FC Basel. 'Na mijn eerste zeventig minuten van het seizoen ging ik er met kramp af. Maar ik ben zeer blij dat ik belangrijk kon zijn met mijn doelpunt.'

Voor Boëtius kan het optreden tegen FC Rapperswil-Jona een ommekeer betekenen. In Zwitserse media werd hij afgeschilderd als een miskoop. In de eerste competitieduels werd geen beroep op hem gedaan.