'In Jørgensen zit het kenmerkende van Feyenoord'

Reacties

Willem van Hanegem ziet Eric Botteghin en Brad Jones als de pijlers onder het Feyenoord-succes tegen PSV. Ook Nicolai Jørgensen kan hem bekoren.

'In Jørgensen zit het kenmerkende van Feyenoord'

Van Hanegem zag tot zijn genoegen dat Feyenoord vier dagen na de Europa League-zege op Manchester United – 'Schitterend dat die arrogantie van José Mourinho is afgestraft' – ook uit Eindhoven terugkeerde met de drie punten (0-1).

Volgens de oud-international werd de basis voor het succes gelegd in de tweede helft, 'met een hoofdrol voor Botteghin', aldus Van Hanegem in het AD. De Braziliaanse verdediger werd niet alleen matchwinner, maar hij kwam net als tegen Manchester United in Eindhoven als winnaar uit de bus in zijn duels met de spitsen.

'Botteghin benut zijn kwaliteiten als verdediger. Hij port in je rug, zit overal tussen met die lange stengels van 'm. Hij irriteert en schuwt het duel nooit. Het is heerlijk zulke spelers in je team te hebben', aldus Van Hanegem.

'Feyenoord-keeper Jones is er ook zo een. Keer op keer ging hij gisteren in de lucht het duel aan en dat gaf andere verdedigers vertrouwen én de kans een andere positie te kiezen. Bovendien straalt hij rust uit.'

Van Hanegem was ook te spreken over Jørgensen, die zondag in de ogen van het Feyenoord-icoon te veel werd beoordeeld op zijn gemiste kans. 'Ik vind hem goed spelen. Hij wint heel veel duels. Hij loopt vaak snel weg, de hoeken in. Rechts, links. Hij levert veel arbeid, legt de ballen terug. In het centrum was hij gisteren in bijna alle kopduels zijn tegenstanders de baas. In Jørgensen zit dat onverzettelijke dat Feyenoord nu zo kenmerkt.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.