Belangrijke Jones: 'Gaat straks gewoon weer over Vermeer'

Reacties

Doelman Brad Jones (34) is al weken een rustpunt achter de defensie van Feyenoord, maar kent de wetten van de voetballerij. De Australiër is gehaald als vervanger van de geblesseerde Kenneth Vermeer en weet dat hij binnen afzienbare tijd de strijd met hem aan moet gaan.

Belangrijke Jones: 'Gaat straks gewoon weer over Vermeer'

'Niemand heeft het nu over Kenneth? Nee, omdat hij een blessure heeft', lacht Jones de opmerking van de verslaggever van de NOS koeltjes weg. 'Maar als hij eenmaal terug fit is, zal iedereen weer over hem praten. Dat hoort bij het voetbal. We genieten met zijn allen van het moment en van de overwinningen.'

De ex-NEC-goalie had zondagmiddag een groot aandeel in de 0-1 zege op PSV, met reddingen op pogingen van Gastón Pereiro (schot van dichtbij) en Héctor Moreno (kopbal in de slotminuut). 'We wisten dat ze zouden komen na onze goal. Dan moet je je slim opstellen. Ik wist bij de kopbal in de laatste minuut dat ik niet uit kon komen, dus bleef waar ik was en kon de bal gelukkig over tikken.'

Met die redding stelde hij de nipte overwinning veilig en zo droeg hij zijn steentje bij aan de droomweek van Feyenoord, met zeges op ADO Den Haag (3-1), Manchester United (1-0) en dus ook PSV. 'We staan defensief erg sterk', erkent Jones. 'De aanvallers kunnen de wedstrijd voor ons winnen, maar als het achterste blok van vijf willen we het de tegenstander zo moeilijk mogelijk maken om te scoren. We gooien letterlijk onze lichamen in de strijd.'

'Op de terugreis kunnen we even van deze overwinning genieten. Daarna is het alweer uitrusten en op naar de volgende wedstrijd', besluit de sluitpost. Donderdag treffen trainer Giovanni van Bronckhorst en zijn selectie FC Oss in het toernooi om de KNVB-beker. Feyenoord ontvangt de Brabanders als regerend bekerhouder in de eigen Kuip.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.