Botteghin glundert: 'Scoor normaal alleen met mijn hoofd'

Reacties

Eric Botteghin is dolgelukkig met zijn rol als matchwinner in de topper tussen PSV en Feyenoord (0-1). De centrale verdediger stopte donderdag ook al onder anderen Zlatan Ibrahmovic af in het gewonnen duel met Manchester United. 'We zijn superblij met een geweldige week', aldus de Braziliaan.

Botteghin glundert: 'Scoor normaal alleen met mijn hoofd'

Botteghin bracht Feyenoord de overwinning in Eindhoven door te profiteren van een inschattingsfout van Luuk de Jong bij een hoekschop. 'Normaal gesproken moet ik hém dekken, want hij is de topscorer, maar deze keer was het andersom en kon ik scoren', glunderde de stopper tegenover FOX Sports.

Dat dekken van De Jong ging Botteghin overigens ook goed af. De PSV-aanvoerder was minder belangrijk dan normaal voor zijn ploeg. Botteghin wil de eer daarvoor echter niet alleen opstrijken. 'Wij speelden net als tegen Manchester United (1-0 zege, red.) heel compact en georganiseerd, dat is op dit moment de kracht van ons team.'

Dat blijkt uit de cijfers. De defensie van de Rotterdammers hoefde in de eerste zeven officiële duels van het seizoen slechts twee tegentreffers te incasseren. 'Dat is een heel mooi compliment voor ons, nu moeten we deze lijn doortrekken', meent de 29-jarige verdediger.

Opvallend was dat Feyenoord ondanks de korte hersteltijd na het duel met United van donderdagavond tegen PSV met dezelfde elf aan de aftrap verscheen. Botteghin heeft daar een logische verklaring voor. 'We hadden het er voor de wedstrijd over dat het duel met PSV een soort Europese wedstrijd was. Dat we moesten vechten met elkaar, het veld klein maken en wachten op onze kans.'

Die kans kwam uiteindelijk in de 82ste minuut, toen Botteghin hard binnenschoot. 'Als ik scoor, dan scoor ik normaal gesproken met mijn hoofd, maar dit keer was het met mijn voet.' Door de zege in Eindhoven blijft Feyenoord koploper in de Eredivisie, met een voorsprong van vijf punten op regerend kampioen PSV.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.