Immers blijft scoren voor Cardiff in jacht op promotie

Lex Immers heeft zaterdagmiddag opnieuw gescoord voor Cardiff City. De van Feyenoord gehuurde middenvelder bezorgde de club uit Wales een punt tegen Reading, waardoor promotie naar de Premier League mogelijk blijft. Manager Jerrel Hasselbaink heeft daar met Queens Park Rangers allang geen uitzicht meer op.

Reading – Cardiff City 1-1
Immers startte zaterdag net als tijdens zijn zes vorige Championship-optredens in de spits bij Cardiff. Nadat een kopbal van de 29-jarige Hagenaar in de eerste helft nog de kracht had gemist om Reading-doelman Ali Al-Habsi in de problemen te brengen, was het in de 65ste minuut wel raak. Immers zette zijn hoofd tegen de bal nadat een schot van Shola Ameobi was afgeketst.

De afgelopen winter van Feyenoord gehuurde middenvelder zorgde met zijn vierde Championship-treffer voor de gelijkmaker. Acht minuten voor rust had Garath McCleary de openingsgoal gemaakt namens Reading, waar Ola John in de basis stond. Dat neemt niet weg dat Cardiff vanaf de zevende plaats nog altijd mogen hopen op deelname aan de play-offs. Nummer zes Sheffield Wednesday heeft drie punten meer.

Preston North End – Queens Park Rangers 1-1
Hasselbaink, Tjaronn Chery en Nasser El Khayati speelden zaterdag ook met 1-1 gelijk tegen Preston North End, maar voor Queens Park Rangers betekent dat allerminst dat de weg naar promotie nog openligt. Omdat Eoin Doyle vlak voor tijd scoorde voor de thuisploeg, leverde de vroege 0-1 van Sebastian Polter maar een punt op. QPR, de laatste vier duels goed voor drie zeges, is nu elfde op elf punten van Sheffield.