Immers trefzeker tijdens overtuigende zege Cardiff

Cardiff City heeft uitgehaald tijdens het thuisduel met Brighton & Hove Albion. Mede dankzij een doelpunt van Lex Immers won de club uit Wales met 4-1.

Voorafgaand aan de 32ste speelronde in het Championship bezette Cardiff de negende plaats met elf punten achterstand op Brighton, maar de nummer drie was zaterdag kansloos in het Cardiff City Stadium. Het eerste kwartier bleef de schade beperkt voor de bezoekers, maar daarna ging het erg snel.

Peter Whittingham opende in de zestiende minuut de score en drie minuten later verdubbelde Anthony Pilkington de voorsprong. Immers maakte er na een half uur 3-0 van. Tien minuten na rust kwam Brighton via Dale Stephens terug in de wedstrijd, maar het slotakkoord was voor de thuisclub. Whittingham bepaalde de eindstand op 4-1.

Cardiff City stijgt door de overwinning naar de zevende plaats in het Championship, terwijl Brighton & Hove Albion derde blijft. Het verschil is teruggebracht tot acht punten.