Feyenoord verhuurt Immers aan Cardiff City

Reacties

Lex Immers vertrekt op huurbasis naar Cardiff City. De 29-jarige Feyenoord-middenvelder is in Rotterdam nog in het bezit van een contract tot medio 2017, maar mag bij een gebrek aan speeltijd vertrekken. De club uit het Championship bedong een optie tot koop.

Feyenoord verhuurt Immers aan Cardiff City

De Football League legde Cardiff onlangs een transferban op voor de huidige transferwindow wegens het overtreden van de Financial Fair Play-reglementen. Daardoor leek de club uit Wales, die eerder al interesse toonde in Heracles Almelo-spits Wout Weghorst, geen spelers te mogen kopen.

Maar een kanttekening bij die strafmaat stelt dat er wel spelers aangetrokken mogen worden als de selectie 24 of minder spelers van 21 jaar of ouder met minstens vijf basisoptredens herbergt. Daardoor mag de huidige nummer negen van het Championship - die niet aan de 24 spelers komt - met Immers nu wel een aanwinst presenteren.

Tribuneklant
Feyenoord nam Immers medio 2012 over van ADO Den Haag. In zijn eerste drie seizoenen in De Kuip kwam hij in totaal tot 94 basisplaatsen. Deze jaargang onder trainer Giovanni van Bronckhorst verloor Immers zijn plek in het elftal. Tot nu toe staan er slechts zes wedstrijden (waarvan vier invalbeurten) op zijn teller. Het was voor Immers de reden om serieus in te gaan op de belangstelling van Cardiff City.

Met het vertrek van Immers lijkt Feyenoord ruimte in het salarisbudget vrij te maken voor de komst van Renato Tapia. De Rotterdammers hebben concrete interesse in de defensieve middenvelder van FC Twente en zouden de twintigjarige Peruviaan een meerjarig contract aan willen bieden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.