Immers trefzeker na eerste basisplaats voor Cardiff City

Lex Immers heeft namens Cardiff City tijdens zijn basisdebuut bijgedragen aan de overwinning in de uitwedstrijd tegen Huddersfield Town: 2-3. De van Feyenoord gehuurde Hagenaar had al sinds maart niet meer gescoord in een officiële wedstrijd.

Immers had vorig seizoen met acht doelpunten nog een aandeel in de overwintering van Feyenoord in de Europa League en de vierde plek in de Eredivisie. Dit seizoen mocht de 29-jarige middenvelder echter al blij zijn als hij bij de wedstrijdselectie zat. Zijn laatste basisplaats dateerde van 30 augustus (uit bij PSV, 3-1) en zijn laatste treffer van 8 maart (thuis tegen NAC Breda, 3-0, foto).

Zaterdagmiddag kwam voor Immers het einde aan het lange wachten. Manager Russell Slade posteerde de ex-speler van ADO Den Haag in de spits. Dat betaalde zich na een uur uit, toen Immers aan het einde stond van een fraaie combinatie tussen linksback Fábio (ex-Manchester United) en vleugelspits Sammy Ameobi en de bal voor een leeg doel binnentikte.

De tweede uitzege op rij kreeg na 78 minuten gestalte dankzij een prachtige vrije trap van Peter Whittingham, die zeven minuten voor rust ook al de score had geopend. Huddersfield maakte vrijwel meteen daarna gelijk via Nahki Welles en vond vlak voor tijd ook nog aansluiting dankzij Harry Bunn, maar Cardiff houdt als nummer negen van het Championship toch uitzicht op de plekken voor play-offs om promotie.